Camping Les Cerisiers du Jaur ****

Route de bédarieux 34220 - Saint Pons de Thomières
Hérault - Languedoc-Roussillon - Occitanie - France
Tél : 00 33 (0)4 67 95 30 33
Facebook youtube Instagram contact

Voie verte

Voie-verte Mazamet-Bédarieux op enkele stappen van de camping!

Temidden van Parc Naturel Régional du Haut Languedoc, is het “groene pad” (frans : la voie verte) aangelegd waar vroeger het spoorweg tussen Bedarieux en Mazamet lag. Het pad is tot nu toe als wandelpad begaanbaar gemaaktvan vanuit Mazamet (in het departement de Tarn) tot aan Mons la Trivalle (in de Hérault).
Vlak tegenover onze camping ligt een ingang.

Het pad is 75 km lang en is de perfecte plek om veilig te fietsen, te joggen, te wandelen, paard te rijden of voor een tochtje op de rug van een ezel.

Voertuigen zijn verboden.

De piste verte biedt rust en het plezier van een prachtig panorama over “la Montagne Noire”, de “Piémont” en de “Caroux-Espinouse”.
Het Parc Naturel Régional du Haut Languedoc heeft in 2009 het groene pad tot "Passa Pais" benoemd omdat het twee natuurgebieden met elkaar verbind (de wat vochtige Tarn en wat drogere Herault) twee departementen, twee regio’s (Midi Pyrenees & Languedoc-Roussillon).

Het pad is makkelijk begaanbaar en men komt er een gevarieerd landschap tegen ; van het schaduwrijke Tarn, tot het mediterraan schaduwarme landschap in de Herault.

Voor uw eigen veiligheid zijn er langs de weg barrières gelegd, en tot 19.00 uur ’s avonds gaat de verlichting automatisch aan in de zes tunnels die op het pad liggen. Om de zoveel meters zijn er zitbanken te vinden, en ter hoogte van Saint Amans Soult en de Grotten van Courniou is er een toilet ‘voor de dames !’. Daarnaast kunt u even goed op adem komen en wat te drinken bestellen in de "le Repos de la Gare" een soort van koffiehuisje ter hoogte van Lacabarède. Kinderen kunnen genieten van de speeltuintjes die op verschillende delen van de route te vinden zijn.

Onze favorieten